Povredjeni migranti smešteni u bolnici

NIŠ-ALEKSINAC
Na auto putu kod mesta Draževac u blizini Niša, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su dva lica izgubila život a jedanaest  je povređeno. Radi se o migranttima među kojima je bilo dece od pet do 15 godina. Vozač koji je krijumčario migrante pobegao je sa lica mesta.“ U 04,09 minuta prva ekipa Hitne pomoći iz Niša otišla je na lice mesta. Medicinsko osoblje je utvrdilo da su dva lica preminula a 10 lica smo zbrinuli i prevezli u Klinički centar Niš. Šest kompletno opremljenih ekipa iz Niša i jedna iz Aleksinca je učestvovalo u zbrinjavanju povređenih. Kod povređenih smo utvrdili teške povrede glave, ekstremiteta i trbuha.Izvršili smo obrade rane, dali infuziju, preduzeli sbve mobilne radnje I prevezli povređene u Urgentni centar Niš”, rekla je za JUGpress zamenica direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomić Snežana Radivojević.

“ U toku noći mobilna ekipa Hitne pomoću u Aleksincu zbrinula je tri deteta  jednu odraslu osobu, ženu koja je u udesu bila nepovređena. Teže povređeno dete je odmah preveženo u Niški klinički centar. Stradali su najpre prevezeni u opštu bolnicu u Aleksincu gde im je ukazana pomoć a potom su dva deteta u medicinskoj pratnji su prevežana u Niš. Oko 10 sati jedna naša ekipa zbrinula je još jedno dete koje je pronađeno u šahti u blizini udesa Dete nije povređeno, ali je promrzlo”, rekao je za JUGpress dr Zoran Minić, naćelnik odeljenja Hitbne medicinske pomoći u Aleksincu

Nesreća se dogodila oko 3,40 kada se automobil “pasat” prevrnuo udarivši velikom brzinom u zaštitnu ogradu ispod podvožnjaka.

Nezvanično smo saznali da su poginuli državljani Avganistana. Migranti koji su stradali u ovom udesu su iz Sirije, Avganistana, Pakistana i Iraka. Konačna brojka još nije utvrđena jer se još utvrđuju okolnosti.

Deca koja su povređena u ovom stravičnom saobraćajnom udesu primljena su na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju.

Dr Miodrag Lazić direktor Urgentnog centra u Nišu gde su zbrinuti povređeni, rekao je za RTS  da su svi pacijenti zadobili teške povrede i to uglavnom ekstremiteta i glave a da su jednom pacijentu amputirane obe noge. Svi imaju teške povrede, od čega je najstariji dečak životno ugrožen.  Zbrinute su dve devojčice i četiri dečaka – kažu lekari sa ove klinike.

U zbrinjavanju je učestvovalo šest ekipa niške hitne pomoći i jedna iz Aleksinca.

Uviđaj su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po ovlaščenju tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu. Intenzivno se traga za vozačem.

Zbog nesreće saobraćaj na tom delu autoputa bio je zatvoren oko sat i po.

Област са прилозима

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare