Povodom Dana grada održana svečana akademija

VRANJE

Vranje je danas svečanom akademijom i dodelom priznanja ušlo u završnicu obeležavanja 31. januara – Dana grada.

Na svečanosti koja je održana u vranjskom pozorištu gradonačelnik Slobodan Milenković je govorio o važnosti ovog datuma kada je grad oslobođen od Turaka posle više od četiri veka ropstva.

„Naš zadatak je da u slobodi razvijamo svoju zemlju i stvorimo što bolje uslove za generacije koje dolaze“, rekao je pored ostalog prvi čovek grada.

On je na svečanosti specijalno javno priznanje „31. januar“, uručio profesoru dr Branislavu Tiodoroviću, epidemiologu u penziji i članu Kriznog štaba Vlade Republike Srbije za kontrolu i suzbijanje epidemije kovid-19.

Najviša gradska priznanja dodeljena su načelnicima Službi za pneumoftiziologiju dr Sunčici Milošević, za infektivne bolesti dr Snežani Tasić i za anesteziologiju sa reanimatologijom dr Nebojši Stošiću Opšte bolnice Zdravstvenog centra Vranje.

U kategoriji fizičkih lica priznanja „31. januar“ dodeljena su Branki Marković, profesorki srpskog jezika i književnosti, Draganu Mininčiću Cigi, izdavaču i bibliofilu i Slobodanu Jovanoviću, vokalno-instrumentalnom umetniku.

U ime nagrađenih zahvalio se profesor dr Tiodorović.

„Sa ushićenjem i setom uvek se vraćam u ovaj grad. Kao i Bora Stanković svoj životni vek proveo sam van Vranja, ali on je ostao moj nepresušni izvor inspiracije i do kraja života ću se vraćati njemu. Kako je veliki Ivo Andrić rekao ,,Život nije vreme koje prolazi, već dani koji se pamte”, a ja ću pamtiti ovaj dan“, rekao je dr Tiodorović.

On se odrekao novčanog dela nagrade, koji će biti uplaćen na račun OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Vranju.  

Na akademiji je prikazan promo film o Vranju.

Svečanosti su prisustvovale brojne zvanica iz javnog života Vranja, kao i delegacija gradova i opština sa kojima Vranje uspešno saradjuje rojne

U umetničkom delu programa  nastupili su umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, saradnice ovog ansambla Katarina Božić i Biljana Vasiljević, kao i vokalni solisti Ivana Tasić i Branimir Stošić Kace.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare