Povezivanje gradova Zapadnog Balkana i Velike Britanije kroz digitalnu tehnologiju

BEOGRAD-LONDON

(Britanski savet)

 

Britanski savet (British Council) i Vlada Velike Britanije pokrenuli su projekat “Digitalni gradovi”, sa željom da se povežu privrede i gradovi Zapadnog Balkana sa onima u Velikoj Britaniji kroz digitalnu tehnologiju.

“Cilj projekta je povezivanje kreativnih centara, odnosno habova, startapova, malih i srednjih preduzeća iz oblasti kreativnih industrija, tehnologije i obrazovanja, kao i lokalnih samouprava gradova Zapadnog Balkana sa kolegama i partnerima iz Velike Britanije”, navedeno je u saopštenju Britanskog saveta o projektu koji je najpre predstavljen u Crnoj Gori.

Kako je istaknuto, predstavnici odabranih digitalnih centara imaće priliku da se povežu i sa lokalnim samoupravama i razmene iskustva.

Radiće se na razvijanju zajedničkih projekata sa partnerima iz Velike Britanije, koji rade u domenu digitalizacije gradskih administracija, obrazovanja i kreativnih industrija.

Projekat “Digitalni gradovi” trajaće do kraja marta, a učesnici će imati priliku da se ponovo okupe od 21. do 24. februara 2018. godine u Srbiji, kada će fokus biti na razvijanju kapaciteta organizacija i njihovom umrežavanju, uz prisustvo stručnjaka sa Zapadnog Balkana i iz Velike Britanije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare