Kosovska policija tvrdi da nikog nisu hapsili

PRIŠTINA

Kosovska policija tvrdi da nije bilo nikakvog hapšenja niti pronalaska oružja blizu Lapljeg sela, kako su javili pojedini srpki mediji.

U Kosovskoj policiji navode da su “preduzete opsežne bezbednosne mere na putevima i u sredinama u kojima boravi predsednik Srbije Aleksandar Vučić”.

Policija je odbacila kao “netačne informacije” da je u Lapljem selu u blizini Prištine uhapšeno šest osoba,  koje su,  navodno , bile naoružane I da je zaplenjeno I oružje.

Kosovska policija je netačne odbacila I informacije da je jedna osoba u vozilu na ulasku u Prištinu iz pravca Veternika omela kolonu vozila u kojoj se navodno nalazio Vučić.

Policija je navela da je zaustavila jedno vozilo , koje se nije odmah sklonilo sa puta, ali nije uhapsila nikoga.

Odbacili su kao netačno I da se radilo o koloni vozila u kojoj je bio predsednik Srbije i dodala da se Vučić u to vreme nalazio u Severnoj Mitrovici.

U Kosovskoj policiji navode da je u Prištini i okolini, kao i u naseljima na Kosovu,  koje će posetiti Vučić,  mirno i da nije bilo “bezbednosno interesantnih incidenata”.

Putni pravci koji iz Severne Mitrovice vode prema Prištini, Gračanici i Lapljem Selu su “ pokriveni policijskim patrolama”  a preduzete su mere na najvišem nivou predviđene za dolazak predsednika država.

Takve mere su preduzete i u Gračanici i u Lapljem selu gde će boraviti predsednik Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare