Poverenik: Jačati slobodu medija

BEOGRAD

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović danas je, na Svetski dan slobode medija, poručio da je potrebno svakodnevno raditi na jačanju slobode medija, dodavši da se ni mediji ne ponašaju u svim situacijama dovoljno profesionalno i sasvim nepristrasno

“U vremenima kao što je današnje, koja su protkana raznim sukobljenim interesima, istinita, tačna i blagovremena informacija jedna je od najvećih vrednosti. Upravo stoga uloga novinara i medija je svakim danom sve značajnija”, istakao je Marinović u pisanoj izjavi.

On je naveo da se nažalost sloboda medija ne poštuje u neophodnoj meri, što se negativno odražava na pravilno informisanje građana i da je zato potrebno svakodnevno raditi na jačanju slobode medija kako bi novinari mogli svoju tako značajnu dužnost da obavljaju u skladu sa visokim standardima svoje profesije.

“S druge strane, mora se naglasiti da se, nažalost, ni mediji ne ponašaju u svim situacijama dovoljno profesionalno i sasvim nepristrasno, što negativno utiče kako na objektivno informisanje javnosti tako i na percepciju građana o kvalitetnom ostvarivanju uloge medija u društvu”, ukazao je Marinović.

Poverenik je podsetio da su slobodni mediji preduslov slobodnog društva i da su slobodni novinari, koji bezbedno i dostojanstveno obavljaju svoju profesiju, uslov za ostvarenje slobode medija i informisanje građana o svim događajima i pojavama od javnog značaja.

Istovremeno, poverenik je ukazao na neophodnost zaštite privatnosti i podataka o ličnosti prilikom informisanja javnosti i zahvaliosvim medijima na poštovanju tih prava građana u dosadašnjem radu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare