Potvrđen prvi slučaj korona virusa u Bosilegradu

BOSILEGRAD

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Vranje, na teritoriji opštine Bosilegrad danas je potvrđen prvi slučaj zaraze virusom korona,objavio je predsednik opštine Vladimir Zaharijev nakon sastanka Opštinskog štaba za vanredne situacije.

On je dodao da su preduzete hitne mere naložene od strane epidemiologa iz Vranja, a lica iz kontakta sa obolelima su izolovana i trenutno su u samoizolaciji dok ne prođu vreme inkubacije.
“ Razlika koja se javila u broju inficiranih na sajtu Covid-19 i podacima koje ima opštinski Štab proizilazi iz toga da su dve osobe, koje su dijagnostikovane kao obolele od infekcije korona sa bosilegradskom ličnom kartom žive van Bosilegrada, odnosno u unutrašnjost Srbije”, objasnio je Zaharijev.

On je ponovio apel sugrađanima da nema potrebe za stvaranje panike i da opštinski stab preduzima sve zaštitne mere prevencije od zaraze.

“Situacija je pod kontrolom , u ovom trenutku najvažnija je samodisciplina građana što podrazumeva obavezno nošenje zaštitnih maski “, rekao je Zaharijev.
Od petka 24.aprila zelene pijaca biće ponovo otvorena uz obaveznu primenu svih mera zaštite, a radno vreme maloprodajnih objekata je po novom rasporedu: ponedeljak – četvrtak od 07:00 č do 17:00 č, u petak od 04:00 do 07;00 č za građane starije od 65 godina, a za ostale od 08:00 č do 17:00 č.
U Bosilegradu se nastavlja sa dezinfekcijom ulica, ulaza stambenih zgrada I javnih objekata i sa proizvodnjom i podelom zaštitnih maski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare