Potrebna stalna edukacija građana i promocija njihovih prava

VRANJE

Kancelarija zaštitnika građana grada Vranja, čestita Međunarodni dan ljudskih prava svakom sugrađaninu i obećava da će, i u budućem periodu, činiti sve kako bi svaki pojedinac bio upoznat sa pravima koja mu pripadaju, kao i sa načinom na koji ta prava može da ostvari.

Kancelarija zaštitnika građana grada Vranja koristi priliku da podseti svakog sugrađanina/sugrađanku da svi predstavnici vlasti i institucija prvenstveno postoje da bi štitili prava i interese svakog od njih i da način rada lokalne samouprave mora biti takav da su interesi i potrebe građana/građanki glavni prioritet.

Vranje je sredinom 2010. godine dobilo lokalnog zaštitnika građana, kao jednu od institucija koja se bavi promocijom i zaštitom ljudskih prava i sloboda svakog građanina/građanke. U prethodnih osam godina, više od sedam hiljada sugrađana se obratilo zaštitniku građana, s obzirom da su smatrali da im je ugroženo neko od osnovnih ljudskih prava.

Uzimajući u obzir strukturu i sadržinu svih pritužbi, zaštitnik građana zaključuje da je potrebna stalna edukacija građana i promocija njihovih prava, kako bi bili u situaciji da, poznajući osnovne institute, zaštite svoja prava u situacijama kada se za to ukaže potreba.

Ljudska prava su osnovna prava koja je svaki čovek stekao svojim rođenjem. Bez obzira na mesto rođenja, porodicu, uslove u kojima živi ili svoje godine, svaki čovek ima ista ljudska prava.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare