POTPISANI UGOVORI ZA MEDIJSKE PROJEKTE

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisao je danas ugovore o sprovodjenju medijskih projekata koje će, po odluci nezavisne komisije, sufinansirati grad Leskovac sa vlasnicima ili ovlašćenim predstavnicima deset medija.

Cvetanović je rekao da je na konkurs pristiglo 14 projekata, a novac je odobren za sufinansiranje 10 projekata.

“Mediji su za priložene projekte tražili više od 20 miliona dinara, a u budežtu je za te namene predviđeno 10 miliona dinara, pa je komisija odobrila projekte u vrednosti od 9 miliona 983 hiljade dinara”, rekao je Cvetanović.

Novac će dobiti  TV Studio MT,  TV Klisura Grdelica,  DINKOM D K1 DO Leskovac, Nova Naša reč, Javno glasilo Jugmedija, Regionalna informativna agencija JUGpress, Radio TV 4 S Bojnik, TV Leskovac, Radio 016,  Južne vesti Niš.

Budući da je projekto finasiranje medija novina koja je uvedena Zakonom o javnom informisanju i medijima 2015. godine, sa sprovođenjem čitavog postupka se kasnilo, ali  rekao je Cvetanović, „svaki početak je težak“.

Na novinarsko pitanje kada medijske kuće mogu očekivati odobrena sredstva, Cvetanović je odgovorio da je prioritet za lokalnu vlast bio da obezbedi novac za kupovinu „Sintetike“ i „Jugekspresa“, ali da će prebacivanje novca za projekte započeti segmentalno, tokom ovog meseca.

Na konstataciju da ima slučajeva da su neke opštine potrošile novac namenjen medijima, odgovorio je da se “u Leskovcu to sigurno ne  može desiti“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare