MIRKOVIĆ : DO 31. OKTOBRA ZAVRŠENA PRIVATIZACIJA MEDIJA

VARŠAVA

(RTV)
Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković izjavio je danas da će proces povlačenja države iz medija u Srbiji biti završen do 31. oktobra, kako je i predviđeno zakonom.

Mirković, koji je učestvovao na panelu o medijskim slobodama u okviru godišnje konferencije OEBS o ljudskim pravima i demokratiji, rekao je da je uvođenje projektnog sufinansiranja kao modela finansiranja medijskih projekata rezultiralo time da ove godine Ministarstvo kulture i informisanja bude najveći donator medijskih sadržaja u Srbiji, veći i od Evropske unije.

On je rekao da je dobro što o projektnom sufinansiranju odlučuje struka, s obzirom da su u komisijama koje su formirane na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou većinsku zastupljenost imaju predstavnici medijskih udruženja.

Mirković je naglasio da Srbija ima kvalitetnu saradnju sa OEBS-om, koja se tokom srpskog predsedavanja tom međunarodnom organizacijom dodatno poboljšala.

“Period tokom predsedavanja Srbije OEBS-om je bio pravi momenat da pokažemo kako možemo konstruktivno da sarađujemo na obostranu korist Srbije i OEBS-a”, rekao je Mirković.

U Varšavi je danas počela dvonedeljna godišnja konferencija o ljudskim pravima i demokratiji, koja okuplja oko 1.400 predstavnika vlada i civilnog društva iz 57 zemalja članica OEBS, u organizaciji Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava.

Osim medijskih sloboda, slobode govora i vladavine prava, glavne teme konferencije su i migrantska kriza i situacija u Ukrajini.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare