Potpisan ugovor za izgradnju deonice od petlje Malča do raskrsnice Prosek

NIŠ

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i izvršni direktor preduzeća Trejs Srbija AD Stojko Meškov, potpisali su danas u Nišu ugovor za izgradnju deonice od petlje Malča do raskrsnice Prosek. Radovi na izgradnji ove saobraćajnice u dužini od 1,4 kilometara počeće u drugoj polovini februara i trajaće sedam meseci. Završetak radova se očekuje u septembru, a vrednost radova je 3,2 miliona evra.                          „Danas smo napravili jedan važan korak ka projektu koji je od izuzetnog značaja za čitav ovaj kraj. Izgradnjom deonice od petlje Malča do raskrsnice Prosek povezaćemo važne državne puteve i pravce koji idu od Pirota prema Sićevačkoj klisuri, prema putnom pravcu koji ide prema Svrljigu, Knjaževcu, Zaječaru, prema istočnoj Srbiji. Ovaj putni pravac će rešiti i mnoge saobraćajne probleme koji su vezani za Grad Niš – rešiće pitanje saobraćajnih gužvi, regulisaće saobraćaj, a samim tim rešiti i mnoga pitanja koja su vezana za bezbednost ljudi, ali i za zaštitu životne sredine u smislu smanjenja zagađenja i smanjenja buke“, kazao je Antić.

                        On  je istakao da je inicijator projekta Grad Niš, koji je na osnovu opravdanih zahteva građana artikulisao ovu inicijativu i ovaj problem predočio Koridorima koji je već dugi niz godina prisutan u ovom delu Srbije kroz izgradnju raznih infrastrukturnih projekata.

                        „Veliki je ovo dan ne samo za Grad Niš, već i za GO Niška Banja i sve ostale opštine koje gravitiraju ka Nišu, a koje će koristiti ovaj putni pravac. Podsetiću vas da smo ovu priču pokrenuli pre par godina sa pozicije načelnika Nišavskog upravnog okruga kada smo osluškivali potrebe građana. Konačno, uz odličnu saradnju sa ljudima iz Koridora Srbije i sa Vladom Srbije dobićemo ovaj izlaz za Nišku Banju, koji će značiti ne samo stanovnicima Niške Banje već i ljudima koji se bave turizmom, turistima, koji će taj izlaz sa auto-puta koristiti da bi lakše, brže i sigurnije stizali do krajnje odrednice“, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                    Prema rečima Antića izgradnja deonice  biće realizovana zahvaljujući uštedama koju su Koridori Srbije ostvarili finansirajući druge projekte, a za koja su sredstva dobijena iz kredita Evropske banke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare