Potpisan ugovor sa fabrikom IMI o kupovini zemljištem za fabriku

NIŠ

Pet hektara zemljišta na Loznom kalemu kod Niške Banje, na kome će se graditi fabrika, od danas je u svojini filipinske kompanije koja proizvodi auto-delove.

Ugovor o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta danas su u  u Gradskoj kući potpisali gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor kompanije IMI Erik de Kandido.

Na na taj način je počela realizacija tinvesticije izgradnje fabrike ove kompanije.

Za kupovinu zemljišta Filipinska firma IMI platila je je  oko 2 miliona evra kupila.  Izgradnja fabrike počeće u julu ili avgustu.

Nova fabrika bi u narednih 10 godina trebalo da zaposli 1.250 ljudi, najavljuju investitori.

Prema rečima gradonačelnika Bulatovića, investitor je na javnom nadmetanju po tržišnoj ceni od 236 451 008,00 dinara kupio zemljište za realizaciju investicionog projekta i uz pomoć Vlade Srbije i Grada Niša pokrenuće proizvodni pogon i zaposliti 1250 radnika.

“U ovoj fabrici biće zaposlen veliki broj visokoškolaca, uglavnom inženjera. Gradonačelnik je ovom prilikom rekao da će Grad i Elektronski fakultet pružiti svu neophodnu podršku investitoru kako bi se ova investicija realizovala u skladu sa planovima i dinamikom koja je ranije dogovorena sa kompanijom IMI”, ističe Bulatović.

Direktor IMI-ja Erik de Kandido najavio je da se u leto očekuje i polaganje kamena temeljca a da će proizvodnju pokrenuti sredinom sledeće godine.. Inače, kompanija Integrated MicroElectronics Incorporated (IMI) Filipini  bavi se sastavljanjem mikroelektronskih komponenti, prevashodno za automobilsku industriju.

Pripreme terena na Loznom kamenu su u toku.

Memorandum o razumevanju sa Republikom Srbijom i Gradom Nišom potpisali su 19. avgusta 2016. Ukupna vrednost ove investicije u osnovna sredstva za period od 2016. do 2026. godine je 32 329 000 evra.

IMI čije je evropsko sedište u Holandiji , imaj 13 fabrika u šest zemalja u Aziji, Evropi i Severnoj Americi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare