POTPISAM SPORAZUM O POVRATKU NA SEVER KOSOVA

PRIŠTINA

 

Ministarstvo za zajednice i povratak izdvojilo je, u okviru odluke Vlade Kosova o finansiranju projekata u četiri opštine na severu Kosova, ukupno 3 miliona eura za infrastrukturne i kapitalne projekte u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok.

Danas su u prostorijama Ministarstva administracije lokalne samouprave uz prisutstvo gradonačelnika opština sa severa Kosova potpisani sporazumi koji definišu projekte i način njihove realizacije. Ministar Jevtić je istakao da MZP izdvaja polovinu budžeta za projekte na severu i izrazio očekivanja da će do realizacije projekata doći u predviđenim rokovima kako novac ne bi otišao u suficit.

„Radujemo se mogućnosti ulaganja u opštine u kojima žive pripadnici srpskog naroda, želimo da pomognemo razvoj četiri opština na Kosovu i očekujem da najveći benefit od ovih ulaganja imaju građani opština na severu,“ rekao je Jevtić.

Današnjem potpisivanju sporazuma pristustvovali su, pored ministra Jevtića i gradonačelnici opština na severu Kosova, i ministar administracije lokalne samouprave Ljubomir Marić, ministar prostornog planiranja Ferid Agani, sekretari i zamenici ministarstava infrastrukture, rada i socijalne zaštite i zdravstva kao i predstavnici USAID-a i ambasade SAD-a na Kosovu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare