Postavljanjem mosta rešen problem meštana zaseoka Bugarci

VRANJE

Meštani zaseoka Bugarci na području Mesne zajednice Golemo Selo kod Vranja dobili su novi most preko Berivojšničke reke.

Posle dužeg vremena rešen je problem prelaska preko ćudljive reke, s obzirom da je to jedini put od istoimene mahale do Golemog Sela i Vlasa.

Drveni most koji je tu bio, odnela je nabujala reka pa su meštani kad god voda nadođe bili odsečeni od škole, ambulante, prodavnice, a o dolasku hitne pomoći nije bilo ni govora.

Petoro đaka iz mahale Berivojštica u Golemom Selu svakodnevno je do škole „20. oktobar“ u Vlasu koja je udaljena dva kilometra išlo u pratnji roditelja, ili rođaka. Razlog nije bila razdaljina već rečica koju su deca na putu do škole prelazila preko improvizovanog drvenog mosta i greda. Najviše problema na putu do škole, deca su imala u vreme padavina. Zbog nabujale reke i dotrajalog mosta đaci su s mukom prelazili tu deonicu puta koja nije bila bezbedna za njih.

„Morao je da ih vodi neko, da ih drži dok prelaze drveni istruleli most koji nije bio siguran. U vreme obilnih kiša i nabujalog Berivojštičkog potoka deca su bila skroz mokra do drvenog prelaza, jer su morala da gaze i po vodi. Iz bezbednosnih razloga nismo smeli da dozvolimo da sami prelaze most. Postojala je opasnost da padnu u bujicu. Godinu dana smo tražili od nadležnih da nam pomognu“, pričaju roditelji osnovaca, koji su sada zadovoljni što je problem rešen.

Postavljanju novog mosta za samo dva dana preko Berivojšničkog potoka najviše su se obradovali đaci iz tog dela sela. U saradnji mesnih zajednica Vlase i Golemo Selo i uz finansijsku podršku grada postavljen je novi most. Kako nezvanično saznajemo radovi su koštali  oko 1.700 evra.

 „50 godina nije bilo mosta. Tu je bio improvizovani drveni most. U mahali ima male dece i onda smo rešili da pomognemo meštanima, da napravimo most za prelaz pešaka kako bi normalno funkcionisali. To smo uradili uz pomoć grada Vranja. Kompletno rukovodstvo je bilo uključeno urešava je problema“, kaže Goran Simonović, predsednik Mesne zajednice Vlase.

On dodaje da se osim postavljanja mosta trenutno radi i na pošljunčavanju nekoliko deonica puta.

„Trenutno su mašine tu i onda smo u dogovoru sa meštanima pokušali da i to iskoristimo i kilometar ipo gde su najgore deonice pošljunčimo“, navodi Simonović.

Sa sličnim problemom se suočavaju i žitrelji još nekih mahala u poljaničkom kraju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare