Poslednji podaci o koroni u Leskovcu i Jablaničkom okrugu

LESKOVAC

Aleksandra Nikolić:, direktorka ZZJZ

Prisustvo korone virusa potvrđeno je kod još 33 lica i to sa teritorije grada Leskovca 17, opštine Vlasotince 14 i po jedan sa teritorija opština Bojnik i Lebane. Testirana lica su bili iz grupe hospitalizovani pacijenti čija klinička slika iskazuje sumnju na infekciju korona virusom, zdravstveni radnici u kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima u zdravstvenoj ustanovi i van sistema zdravstva i lica koja su ušla u Srbiju po isticanju mere samoizolacije. Ukupno od početka epidemije na teritoriji okruga je potvrđeno 143 slučajeva kovida 19, a od toga Leskovac 107, Vlasotince 28, Bojnik i Lebane po tri i Medveđa dva lica. Od poslednjeg izveštavanja procenat pozitivnosti kod 224 testiranih je 14,73%. Registruje se jedan smrtni ishod kod sumnje na infekciju izazvanu korona virusom na teritoriji opštine Bojnik.

Od ukupnog broja potvrđenih slučajeva zaposlenih u zdravstvu je 55, što u procentima iznosi 38,46% i što pokazuje trend pada od poslednjeg izveštavanja. Na teritoriji Leskovca taj broj je 53, a u Vlasotincu dva zdravstvena radnika. Od toga su 24 lekari, 21 medicinski tehničar, pet vozača, tri servirke i dve spremačice.

Nastavlja se kontinuirano testiranje i ono će se u narednom periodu obavljati u Opštoj bolnici, ZZJZ i svim domovima zdravlja na području Jablaničkog okruga. Na dan 16.4. čekaju se rezultati testiranja za 102 lica. Vrši se i svakodnevni nadzor u ustanovama za odrasle i starije i nad kompanijama koje imaju veći broj zaposlenih u kolektivu, o čemu se izveštava Institut „Batut“ i za sada nije bilo slučajeva sumnje na kovid-19 među štićenicima i zaposlenima u domu za starija lilca.

Od početka epidemije pod zdravstveni nadzor je stavljeno 1337 lica, od tog au Leskovcu 1107. Broj lica koja su stavljena u kućnu izolaciju nakon ulaska u zemlju iz inostranstva u Jablaničkom okrugu iznosi 1028, a u Leskovcu 844.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare