Gradonačelnik Milenković: „Poslednji rezultati testiranja ohrabruju“

VRANJE

“Nakon testiranja 70 uzoraka u laboratorijama u Nišu i Beogradu, poslati 11. i 12. aprila, samo jedna osoba iz Vranja bila je pozitivna na korona virus, pokazali su rezultati”, izjavio je gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković.

On je dodao da „još više ohrabruje što među 17 uzoraka poslatih na ispitivanje, u utorak, 14. aprila, nijedan nije bio pozitivan“.

„Zvanična statistika pokazuje da je, zaključno sa sredom, na području grada Vranja bilo 11 izlečenih osoba, a u Pčinjskom okrugu 14. Ukupan broj obolelih od koronavirusa u Vranju do 15. aprila je 34.  Ovi podaci ohrabruju i dokazuju da su naši sugrađani pokazali visok stepen discipline i odgovornosti. Ipak, treba biti obazriv, kako bi proces usporavanja epidemije u Vranju održali i u narednom periodu“, rekao je Milenković.

U sredu je iz Pčinjskog okruga poslato 86 uzoraka na ispitivanje i  rezultati se uskoro očekuju.

Gradonačelnik se u javnosti oglasio posle više dana. Dotle se nagađalo. Čuli su se razni podaci koji se razlikuju zavisno od toga ko je izvor. Dosta se spekulisalo.

Primera radi, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje jednom lokalnom mediju je izjavio da je u Vranju od infekcije Covid 19 obolelo 48 osoba, a da je petoro umrlo.

Na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja, pre samo jedan dan je objavljen podatak da je obolelo 57 lica, a gradonačelnik danas kaže ukupno 37 osoba, dakle 20 manje.

To svakako ohrabruje, ali građani su sluđeni. Kome da veruju? Ko iznosi tačne podatke, a ko ih krije?

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare