Posle više od godinu dana obećavaju završetak uređenja mosta u Turekovcu, cena 9,5 miliona

LESKOVAC

Više od godinu dana posle oštenjeća mosta u Turekovcu u februarskim poplavama 2021. godine , ispod koga ne protiče nijedna reka niti potok već se nalaze vodovi za instalacije, juče je obećano da će radovi biti završeni u toku naredne nedelje.

Pripremni radovi na realizaciji ovog projekta značajnog za meštane Turekovca i okolnih mesta započeti su krajem marta i završeni pre roka s obzirom na to da je isti iznosio 75 dana a biće završeni za 45, objavljeno je na sajtu grada.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja je rekao da je taj put izmedju Turekovca-Gornjeg Stopanja bio pun neravnina i deformacija, a pločasti propust je bio urušen.

” Zbog toga je građevinska inspekcija donela rešenje kojim je ovde obustavljen saobraćaj. Na osnovu projekta JP Urbanizam i izgradnja radovi se privode kraju. Investicija je vredna 9,5 miliona dinara. Izgrađen je novi objekat koji sadrži armirano betonske cevi prečnika 1600 mm, urađeni su zidovi, betonske ploče i danas se završavaju radovi na ugradnji drugog sloja asfalta u dužini od oko 300 metara. Sledeće nedelje će biti postavljena elastična ograda u dužini od 30 metara i na taj način će radovi biti potpuno završeni.“

U ime meštana obratio se predsednik MZ Turekovac Ljubiša Cvetanović koji se zahvalio lokalnoj samoupravi i gradonačelniku na uređenju ovog objekta i rekao:

„Ova deonica je jedina veza sa seoskim grobljem i veza sa 60% obradive površine, te poljoprivrednici više ne moraju da obilaze i idu dužim putem. Put je bio u lošem stanju i nebezbedan.“

Predsednik MZ Svirce Aleksandar Kocić je takođe potvrdio važnost ovog puta za sve meštane i kazao da je ova deonica važna zbog neometanog transporta robe.

A ispod mosta , koji se sada popravlja, se nalazi glavni vod za vodu za Mesokombinat, Turekovac i Gornje Sinkovce i optički kabli za Turekovac, Svirce, Donje Trnjane, Gornje Trnjane, Vlase i Donje Sinkovce, rekli su meštani Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress.
Kažu da se zapravo i nije radilo o mostu već su na tom mestu zatrpane betonske cevi koje služe da se višak vode iz jezera preliva i ide u reku a da je to Mesokombinat iskoristio i da tu ispušta otpadne vode.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare