Posle tri decenije zaživela dobrovoljna vatrogasna društva

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa gradskim većnikom Nenadom Stankovićem  posetila je  sedište dobrovoljnog vatrogasnog društvava  DVD „Nais“ koje od Grada  dobilo prostorije u zgradi Mesne kancelarije „Ratko Pavlović“ u Knjaževačkoj ulici.

   „Posle 30 godine obnavljamo rad dobrovoljnih vatrogansih društava. Na teritoriji Niša imamo registrovana četiri dobrovoljna društva, dok je peto društvo trenutno na obuci kod Ministarstva unutrašnjih poslova. Na proleće ćemo imati ukupno pet dobrovoljnih vatrogasnih društava i skoro 100 ljudi koji će biti pomoć sektoru za vanredne situacije vatrogasnoj brigadi u Nišu u bilo kojoj situaciji. 

   Stanković je dodao da će Grad  društvima pomoći i logistički i materijalno i staviti u pun pogon na raspolaganje Gradu, Ministarstvu i pre svega, građanima.

       „Grad nam je pružao apsolutnu podršku i omogućio sve što smo tražili. Ove prostorije Mesne zajednice su nam ustupili, a sami smo ih sređivali. Za sada super funkcioniše saradanja“, istakao je Miloš Blagojević, komandir dobrovoljno vatrogasnog društva DVD „Nais“ .

    Ukoliko neko želi da postane dobrovoljan vatrogasac može da se prijavi direktno u sedištu vatrogasnih društava u Knjaževačkoj ili onlajn,na instragram stranici DVD „Nais“, dodao je Blagojević.

   „Trenutno nas ima 18 – oro. Oprema nam je savremena i imamo sve što nam je potrebno za početak, a nadamo se da ćemo na dalje, uz pomoć Grada dobijati sve šta treba. Edukaciju smo završili u Ruskom humanitarnom centru, polaznici prolaze obuku u trajanju od mesec dana“, objasnio je Blagojević.

   Niška dobrovoljna vatrogasna društva već su učestvovala u nekoliko akcija kako bi pomogli građanima tokom vanrednih situacija, a sada prvi put dežuraju na Kupu Radivoj Korać u hali Čair.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare