Na Novom groblju u Nišu ima prostora za sahranjivanje za još godinu i po dana

NIŠ

Na Novom groblju u Nišu ima prostora za sahranjivanje u narednih godinu i po dana i zbog toga je neophodno njegovo proširenje, a pri tome biće urađena i Aleja zaslužnih građana, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Prema rečima gradskog većnika Miroslava Đokića već se priprema odgovarajuća dokumentacija za otkup novih parcela. Novo groblje se prostire na 70 hektara.

                       „U Zavodu za urbanizam se radi na planskim dokumentima za proširenje Novog groblja, a trenutno se odlučuje koje će parcele biti otkupljene za te potrebe“, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

                        Ona je dodala i da su pritužne građana u mnogim slučajevima opravdane i Novo groblje mora da bude uređeno i čisto svih 365 dana u godini.

                       „Ukoliko se situacija ne promeni moraćemo nešto da menjamo u organizaciji. Mislim da ljudi koji imaju nekog bližnjeg koji je sahranjen na Novom groblju zaslužuju jedan viši nivo njegovog održavanja, bez pasa lutalica, bez ljudi  koji skupljaju hranu a da ona još nije ni ostavljena, bez  krađa vaza i cveća, sa jednim jasnim redom šta se radi i  ko odgovara za to. Ako je potrebno uvešćemo i čuvarsku službu“, poručila je gradonačelnica Sotirovski.

                         Saglasnost je data i za izgradnju ulice izvan groblja  kako bi postojeća koja deli stari i novi deo postala interna servisna saobraćajnica.

                       „Dali smo nalog za izgradnju ulice izvan groblja, kako bi postojeća koja deli stari i novi deo postala interna servisna saobraćajnica. Sada se događa da povorka prolazi, a da pojedini vozači prolaze ili se napravi kolona i gužva“, kazala je Sotirovski.

                         Najavljeno je  i da će Vrežinsko groblje uskoro ući u sistem Javno komunalnog preduzeća „Gorica“ kao što su to sada Novo groblje, groblje u Brzom Brodu i u Suvom Dolu.                          U planu je eksproprijacija velike parcele pored Vrežinskog groblja koja bi se koristila za sahranjivanje.

                       „Goricu“ čeka jedan veliki korak a to je da i  grolje u Vrežini uđe u sustem održavanja ovog javno komunalnog preduzeća. Verujem da oni jesu sposobni za to“, istakla je gradonačelnica Niša.

                     Prema njenim rečima u planu je eksproprijacija velike parcele pored Vrežinskog groblja koja bi se koristila za sahranjivanje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare