Posle tenzija sednica Skupštine grada uobičajene

 

LESKOVAC

A kad su tenzije pale i strasti se stišale, zasedanje je nastavljeno, usvajanjem dnevnog reda. U okviru 21 tačke, tokom prepodneva, diskutovalo se samo o izvršenju budžeta, nakon što su, zbog podnošenja ostavke troje odbornika razrešena dužnosti i na njihova mesta imenovani drugi.

 

Odbornicima Jovici Mitiću sa izborne liste Nova Srbija-Velimir Ilić i  Miloš Mićić i Biljana Miloševič sa izborne liste Aleksandar Vučić, prestanak mandata utvrdjen je zbog podnošenja ostavke, pa su njihova mesta zauzeli prvi naredni kandidati sa pomenutih izbornih listi: Ljubiša Jovanović, Milorad Vukadinović i Marko Andjelković.

Izveštaj o izvršenju budžeta podneo je gradonačelnik Goran Cvetanović, a potom je usledila diskusija, koja je često poprimala oblik medjusobnih prozivki i optuživanja opozicionih i odbornika većine.

OpČulo se da aktuelna vlast ne odnosi domaćinski prema novcu poreskih obveznika, da se ogromna sredstva, uprkos zabrani zapošljavanja koriste za angažovanje stranačkih kadrova po ugovoru, da budžet nije razvojni, da nema novih investitora, da se iseljavanja mladih iz Leskovca nastavljaju.

To je posledica vladavine demokrata, čulo se iz klupa odborničke većine, čije greške nije moguće ispraviti godinama.  Izveštaj o izvršenju je ipak usvojen većinom glasova.

Posle pauze, predvidjeno je da se Skupština izjašnjava o izmenama i dopunama odluka o osnivanju pojedinih ustanova kulture, Planovima detaljne i generalne regulacije humanih grobalja i dela romskog naselja Slavko Zlatanović, predlogu programa mera podrške poljoprivrednoj politici i politici ruralnog razvoja.

Poslednja tačka dnevnog reda su razrešenja i imenovanja, pa će nove direktore dobiti Centar za socijalni rad, pozorište i Toplana.  Centrom za socijalni rad će, umesto Bobana Ilića, kome je istekao mandat, ubuduće rukovoditi Predrag Momčilović, Jovicu Djordjevića, koji odlazi u penziju, će na mestu direktora Toplane zameniti Miloš Mićić, a novi direktor pozorišta je glumac Dragan Marjanović, umesto Stanislava Grujića, koji je podneo ostavku. Razrešenja i imenovanja bilo je i kod pojedinih nadzornih, upravnih i školskih odbora

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare