Poslanik Dveri Srdjan Nogo o privatnim izvršiteljima

LESKOVAC

Poslanik i član Predsedništva Dveri Srđan Nogo razgovarao je danas sa gradjanima Leskovca o privatnim izvršiteljima i njihov rad.

„Danas, kada se običan čovek susreće sa silni, problemima i to problemima vezanim isključivo za golu egzistenciju i opstanak, privatni izvršitelji i njihov trenutni način rada znaju da budu ta kap koja prelije času i natera tog istog običnog čoveka da spakuje kofere i krene put granice u potragu za nekim boljim životom.“ rekao je Nogo.

„Ovo jeste veliki problem, mi ga uočavamo, upiremo prstom u njega, ali i nudimo rešenja, od kojih bi neka bila da se, npr. rešenja o izvršenju dostavljaju isključivo lično izvršnom dužniku, a ne preko oglasne table suda, niti po tehničkom uputstvu Pošte. Dalje, da žalba i prigovor odlažu izvršenje, da javni izvršitelj odgovara svojom imovinom za štetu koju prouzrokuje izvršnom dužniku. Zatim, predlažemo odlaganje izvršenja za porodice sa decom i siromašne, ali i hitne izmene Zakona o izvršenju i obezbeđenju i posebno donošenje Zakona o zaštiti prezaduženih, koji bi uveo institut stečaja nad imovinom fizičkih lica i izuzeo iz izvršenja porodični dom, neophodna sredstva za život i minimalnu zaradu.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare