Cvetanović obilazio prostorije mesnih zajednica u Turekovcu, Belanovcu i Karadjordjevcu

LESKOVAC

Adaptirane i novoizgrađene prostorije mesnih zajednica u Turekovcu, Belanovcu i Karađorđevcu gradonačelnik Goran Cvetanović obišao je sa svojim saradnicima.

Za uređenje prostorija ovih mesnih zajednica iz budžeta je izdvojeno oko 1,3 miliona dinara, a učestvovali su i sami stanovnici ovih mesnih zajednica.

Za adaptaciju prostora u MZ Turekovac iz budžeta grada je odvojeno 180 hiljada dinara, u MZ Belanovce pored adaptacije postojeće prostorije, napravljena je i dodatna u kojoj je smeštena mesna kancelarija za šta je grad uložio 600.000 dinara, dok je za izgradnju MZ Karađorđevac izdvojeno 500.000.

Predsednik MZ Turekovac Miloš Mićić uz zahvalnost na pomoći lokalnoj samoupravi, kaže da će se prostorije koristiti za redovne sastanke Saveta mesne zajednice, ali i za sva ostala dešavanja koja će se organizovati u narednom periodu. U Belanovcu je Dragan Arsić, predsednik saveta MZ, rekao da uz adaptacija postojeće i dogradnja dodatne prostorije samo jedna u nizu akcija koje su odrađene do sada.

„Završeno je igralište za male sportove sa kompletnim osvetljenjem, zamenjeno je 1600 metara vodovodnih cevi, uređen atarski put, čišćeno groblje, potpomognut fudbalski klub, očišćen kanal uz fudbalsko igralište, zakrpljen put kroz selo… Tu nećemo stati, uz pomoć garda nastavićemo da uređujemo naše selo.“

Žarko Georgijev, potpredsednik saveta MZ Karađorđevac, kaže da je u izgradnju prostorija mesne kancelarije uloženo 800.000 dinara, ode čega su meštani sami i uz pomoć sponzora prikupili 300.000.

„Zgradu su naši meštani pravili sami 386 dana. To nije jedina investicija, iskrpljen je put, u dužini od 1100 metara je uređen atarski put, postavljena ulična rasveta, uređena obilaznica prema groblju, novi mest na ulazu u selo… Nadam se da to nije kraj radovima.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare