Posećuju mu očev grob a za njega nisu glasali?

BUJANOVAC

U međuvremenu se u javnom prostoru uveliko među Albancima diskutuje o tome kako je moguće da sin Ridvana Đazimija zvanog Kapetan Leši, Levent Ćazimi bude tek treći u Bujanovcu po broju osvojenih glasova.

Grob njegovog oca u Velikom Trnovcu svi obilaze svake godine a sinu nisu dali svoj glas, kako je to moguće, pitaju se naši sagovornici.

Kapetan Leši je bio jedan od najistaknutijih komandanata Oslobodilačke vojske Bujanovac, Preševo i Medveđa (OVPMB) i poginuo je na samom kraju oružanog sukoba na jugu Srbije u maju 2001. godine.

Jedno od objašnjenja, da Albanci nisu glasali za mladog Ćazimija, o kome kao o dobrom i korektnom mladom čoveku Albanci ali i sugrađani Srbi imaju reči hvale, zbog Šćiprima Arifija, na čijoj je listi, je malo verovratno, tvrde dobri poznavaoci situacije u albanskoj zajednici.

A Arber Pajaziti, šef bujanovačkog odbora Alternative za promene je dan poslr izbora rekao da i dalje ostaje veliki problem “krađa glasova”.

Pajaziti je napisao i da tri stranke sada treba da biraju između dva kandidata, Leventa Ćazimija i Ragmija Mustafe iz Partije demokratskog delovanja.

“Ove tri stranke moraju da biraju između kandidata koji je imao mandat u Nacionalnom savetu i onog koji prvi put može da vodi ovu instituciju.
Ove stranke će birati između kandidata koji poziva na unutrašnje nacionalno jedinstvo i onog koji je za vreme mandat okrenuo svoju ulogu u raspadu albanskog jedinstva.
I konačno, ove tri stranke, iz trećeg razloga i najmoćnije, moraju da biraju između dva imena: Levent Ćazimi i Ragmi Mustafa. Neka sami odluče”, piše na fejsbuku Arber Pajaziti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare