POSAO ZA 50 RADNIKA

LESKOVAC

 

Kompanija „Med komtek grup iz Barselone zainteresovana je za otvaranje proizvodnog pogona u Leskovcu  i danas je potpisan memorandum o saradnji.

Grad Leskovac se ovim memorandumom obavezuje da najkasnije u roku od tri meseca obezbedi sve što je neohodno za realizaciju projekta, dozvole, uslove i informacije, kako bi u toku ove godine projekat bio realizovan, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović  prilikom potpisivanja memoranduma.

Grad će obezbediti lokaciju od 1,5 hekatar (pored pogona „Falke“), a kompanija iz Španije planira da zaposli za početak 50 radnika. Investicija je vredna dva miliona evra, a u izgradnji fabrike učestvovaće domaće firme, dodao je on.

Kompanija „Med komtek grup“ radi 12 godina na terotoriji Španije, a u planu je širenje proizvodnje u drugim zemljama, pre svega Srbije, rekao je Dragan Škrbić, generalni direktor kompanije „Med komtek grup“ u južne i istočne Evrope, inače bivši rukometaš reprezentativac.

 

 

Ova kompanija bavi se proizvodnjom medicinske opreme i u Leskovcu planira otvaranje pogona za multifunkcionu proizvodnju produkta koji se koriste u savremenoj medicini, nano medicinskim tehnologijama, anesteziologiji , rečeno je danas.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare