Porodila se na peronu Autobuske stanice u Beogradu

BEOGRAD-PROKUPLJE
Osamnaestogodišnja devojka porodila se u toaletu na dolaznom peronu Autobuske stanice u Beogradu.

Osamnaestogodišnjakinja koja se porodila u toaletu na Autobuskoj stanici u Beogradu je dobro, kao i njen novorođeni dečak.


Kako je RTS nezvanično saznao, osamnaestogodišnjoj ženi termin za porođaj bio je krajem avgusta. Ona se sa majkom i starijim detetom vraćala u Prokuplje, ali beba je odlučila ranije da dođe na svet.

Majka je, ništa ne sluteći, otišla do toaleta na autobuskoj stanici i tamo se sama porodila. Hitna pomoć je poziv dobila u 13 sati i četiri minuta.

“U pitanju je najviši stepen hitnosti, za nekoliko minuta smo se našli na licu mesta. U pitanju je glavna Autobuska stanica, odlazni peroni. Dobili smo poziv koji je glasio da se devojka porodila u toaletu. Kada smo stigli, zatekli smo gospođicu sa malom bebom, u pitanju je muška beba koja je bila svesna i disala je. Porođaj je protekao uredno, mi smo zbrinuli i majku i bebu i odveli smo ih u Narodni front”, kaže za RTS doktorka Milica Minja Tomić iz Hitne pomoći.

Ovaj dan upamtiće i ekipa Hitne pomoći koja ranije nije imala sličan slučaj.

“Mojoj ekipi je ovo prvi slučaj ovakvog tipa, tako da je ovo jedna lepa vest za nas. I dalje je tu adrenalin, i dalje nas nije pustilo, ali ono što je najbitinije je da se sve dobro završilo tako da naš posao je obavljen onako kako treba”, naglašava doktorka Tomić.

Prema poslednjim informacijama, mama i beba su dobro i za koji dan bi trebalo da budu pušteni kući iz Klinike “Narodni front”.

Izvor: Vreme

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare