Porodica Monike Karimanović će praznike proslaviti u novom domu

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je sa svojim saradnicima posetila porodicu Monike Karimanović i uručila im je ključeve sprata koji je dograđen na staroj kući uz pomoć Grada Niša,  donatora i javnih preduzeća koja su odazvala pozivu grada da se porodici na ovaj način pomogne. Obećanje koje je dato sredinom ove godine i održano je. Porodica je dobila novih 40 kvadrata koliko su  tokom dogovora i tražili, a prema rečima Roberta Karimanovića, Monikinog oca koji se ovom prilikom zahvalio svima koji su bili sa njima ove tri godine koliko je prošlo od nemilog događaja, otmice male Monike, za njih je ovo sada novi početak. Preznike koji dolaze proslaviće u svom novom stanu a Monika u svojoj sobi koju je toliko želela.

                         „Osmesi i zadovoljstvo porodice Karimanović su najbolji  pokazatelji da smo zajedno uspeli da ono što je dogovoreno bude i ispunjeno, da Monika konačno ima svoju sobu i da može bezbrižno da nastavi svoje detinjstvo. Događaj od pre tri godine i sve ono kroz šta je ona prošla ne možemo da izbrišemo, ali je ovo mali doprinos da njeno dalje odrastanje bude detinjstvo koje će ona da pamti samo po dobrom a sada i u ovoj kući“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                         Ona se u ime Grada zahvalila svim donatorima i ljudima dobre volje koji su pomogli.

                       „Nije bilo lako da se koordinira svim poslovima ali smo na kraju uspeli da ono što smo dogovorili i ostvarimo. Posebno se zahvaljujem svim kompanijama i preduzećima koje su izašle u susret pozivu Grada da Moniki napravimo  kuću. Zahvalnost dugujemo i komšijama, ljudima dobre volje, koji su podržali ovu akciju ali i porodici Karimanović na strpljenju. Mislim da nisu verovali da će kuća biti završena, a sada mi je drago da smo to uspeli i to pred novogodišnje i božićne praznike. U susret novim praznicima želim im još berićeta i da urade sve što su planirali“, dodala je gradonačelnica Sotirovski.

                        Svima koji su bili uz njih zahvalio se i Monikin otac Robert kao i njena majka Aleksandra.

                       „Zahvalnost za to što smo dobili novi stambeni prostor dzgujem svima koji su učestvovali u tome, ali najveću zahvalnost porodica duguje gradonačelnici Dragani Sotirovski jer sve  šro smo dogovorili ispunjeno je u roku. Danas sam ja najsrećniji čovek na planeti zato što je moja ćerka najzad dobila sobu koju je toliko želela a nije je imala.Za nas je ovo novi početak“, istakao je Robert Karimanović.

                       Aleksandra, Monikina mama, je dodala da im novi stambeni prostor puno znači.

                      „Sada svi možemo da krenemo dalje još jači nego što smo bili do sada. Bilo nam je pretesno u staroj kući, puno nas na malom prostoru. Monika je sada odrasla, dobila je svoju sobu u kojoj može da se druži sa svojim drugaricama, da ih pozove, da budu zajedno, gde može na miru da uči i pravi planove za budućnost. Sada je učenica srednje Ekonomske škole, ali se nadamo da će uspeti da upiše i fakultete i ostvari sve svoje snove“, kazala je mama Aleksandra.

                    Inače, Grad je u ime porodice i legalizovao objekat u kome Karimanovići žive kako bi mogla da se uradi nadgradnja. Sa EPS-om je dogovoreno i odvajanje strujomera jer porodica Karimanović deli kuću sa rođacima, što je, takođe, učinjeno.

                      Devojčica je pre tri godine bila oteta, ali je preživela desetodnevnu torturu. Uz pomoć porodice ali i stručnjaka koji su bili uključeni,a sada i uz pomoć nastavnika i drugova u školi Monika nastavlja dalje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare