Pored javnih česmi u gradu i cisterne sa vodom

NIŠ

Tokom tropskih vrućana koje su ovih dana zahvatile Srbiju JKP “Naisus”  izalazi sugrađanima u susret tako što su danas postaviti autocisterne sa vodom kod Cvetne pijace i kod Železničke stanice. Autocistrene će biti na ovim, ali ako je potrebno i na još nekim lokacijama u gradu od 11 do 16 sati,  a ovo komunalno preduzeće je uputilo apel Nišlijama ali i opštinama da pozovu i prijave ukoliko imaju problema sa vodom tokom ovih dana kada meteorolozi mere izuzetno visoke temperture.

 “Zbog visokih dnevnih temperature koje su zabeležene proteklih dana ali i tropske vrućine koje meteorolozi najavljuju za naredne dane, JKP “Naisus” je odlučilo  da, pored već postojećih 18 javnih česmi u užem gradskom jezgru, postavi danas i narednih dana autocisterne sa vodom na nekoliko lokacija u gradu”, kaže Zoran Ignjatović zadužen za odnose sa javnošću u ovom javno-komunalnom preduzeću.

Ignjatović dodaje  da će JKP “Naisus” u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima reagovati po potrebi i ukoliko se toplotni talas sa ovako visokim temperaturama nastavi.

“Javne  česme, a na teritoriji  Gradske opštine Medijana ih je 18, rade  sa punim kapacitetom i pod strogom kontrolom JKP “Naisus”, ispravnost vode se kontroliše i građani mogu slobodno da koriste vodu sa ovih česama. Cisterne sa vodom postavljamo na mestima gde je povećana frekvencija građana kako bismo im ponogli da se rashlade u ove vrele dane”, zaključuje Ignjatović.

Ignjatović  je uputio i apel Gradskim opštinama i selima u okolini Niša da se jave JKP “Naisus” ukoliko imaju nekih problema sa snabdevanjem vodom ili ako im je potrebna dodatna cisterna sa vodom na nekoj lokaciji.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека