Pored javnih česmi u gradu i cisterne sa vodom

NIŠ

Tokom tropskih vrućana koje su ovih dana zahvatile Srbiju JKP “Naisus”  izalazi sugrađanima u susret tako što su danas postaviti autocisterne sa vodom kod Cvetne pijace i kod Železničke stanice. Autocistrene će biti na ovim, ali ako je potrebno i na još nekim lokacijama u gradu od 11 do 16 sati,  a ovo komunalno preduzeće je uputilo apel Nišlijama ali i opštinama da pozovu i prijave ukoliko imaju problema sa vodom tokom ovih dana kada meteorolozi mere izuzetno visoke temperture.

 “Zbog visokih dnevnih temperature koje su zabeležene proteklih dana ali i tropske vrućine koje meteorolozi najavljuju za naredne dane, JKP “Naisus” je odlučilo  da, pored već postojećih 18 javnih česmi u užem gradskom jezgru, postavi danas i narednih dana autocisterne sa vodom na nekoliko lokacija u gradu”, kaže Zoran Ignjatović zadužen za odnose sa javnošću u ovom javno-komunalnom preduzeću.

Ignjatović dodaje  da će JKP “Naisus” u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima reagovati po potrebi i ukoliko se toplotni talas sa ovako visokim temperaturama nastavi.

“Javne  česme, a na teritoriji  Gradske opštine Medijana ih je 18, rade  sa punim kapacitetom i pod strogom kontrolom JKP “Naisus”, ispravnost vode se kontroliše i građani mogu slobodno da koriste vodu sa ovih česama. Cisterne sa vodom postavljamo na mestima gde je povećana frekvencija građana kako bismo im ponogli da se rashlade u ove vrele dane”, zaključuje Ignjatović.

Ignjatović  je uputio i apel Gradskim opštinama i selima u okolini Niša da se jave JKP “Naisus” ukoliko imaju nekih problema sa snabdevanjem vodom ili ako im je potrebna dodatna cisterna sa vodom na nekoj lokaciji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare