Poplavljena domaćinstva obišli predstavnici grada

VRANJE

Zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić s saradnicima, u ponedeljak, je obišao domaćinstva koja su nedavno stradala od izlivanja Vranjske reke i na licu mesta se uverio o pričinjenoj šteti.

U razgovoru sa građanima oštećenih objekata zamenik gradonačelnika je rekao da će lokalna samouprava pomoći u sanaciji kuća, kao i da će biti nadoknađena materijala šteta.

Pre toga neophodno je da Komisije za procenu štete, koja je  već na terenu, podnese izveštaj.

Stambeni i pomoćni objekati se već čiste i to rade ekupe „Vodovoda“ i „Komrada“. Pomaže i Crveni krst koji je ugroženim domaćinstvima dostavio sušilice za izvlačenje vlage.

Predstavnici Zavoda za javno zdravlje izvršili su deratizaciju, dezinfekciju i dezinsekciju u stambenim objektima u Ulici Marije Kiri i Zlatiborskoj, a u toku je čišćenje kuća u Crnogorskoj i u Ulici Đure Jakšića.

Tokom prošlonedeljnog poplavnog talasa Vranjske reke palo 50 litara kiše po kvadratnom metru. Protok vode bio je od 25 do 30 kubnih metara u sekundi. Bujica se kretala brzinom od 3 do 4 metra u sekundi, što je četiri puta brže od Južne Morave.

U ekipi koja je obišla domaćinstva čiji su objekti stradali bili su i načelnici Komunalne policije i Odeljenja za inspekcijske poslove, Ivica Tašković i Boban Antanasijević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare