Popis se odlaže za šest meseci

LESKOVAC

Oslanjajući se na rezultate sveobuhvatne analize i procene rizika, Republički zavod za statistiku doneo je odluku da zbog nepovoljne epidemiološke situacije, koja može bitno da ugrozi pripreme i realizaciju redovnog Popisa 2o21., najkompleksnije i najskuplje statističko istraživanje odloži za šest meseci. Umesto u aprilu, popisivači će na teren u oktobru naredne godine.

Republički zavod za statistiku je, uprkos epidemiji, zahvaljujući dobroj organizaciji, uspeo da obavi sve neophodne pripreme za redovni Popis 2o21., ali u narednom periodu treba realizovati niz aktivnosti koje zahtevaju direktan kontakt sa instruktorima, popisivačima, članovima komisija i drugim angažovanim licima, kao i popisivača sa gradjanima. Prema  planu, za najkompleksnije i najskuplje istraživanje, neophodno je angažovati oko 15.ooo popisivača, koji treba da udju u svaku kuću, staračke domove, psihijatrijske bolnice, domove za decu bez roditeljskog staranja, studentske, učeničke domove i internate, prihvatilišta za migrante i obidju druge kategorije stanovnika na kolektivnom stanovanju.

Imajući u vidu navedene aktivnosti i rokove za njihovu realizaciju, ali i neizvesnu epidemiološku situaciju i opasnost od širenja zarazne bolesti, nakon konsultacija sa epidemiolozima i opsežne analize različitih scenarija, odlučeno je da se POPIS 2o21.- odloži za šest meseci. To znači da će taj posao započeti u oktobru, umesto u aprilu naredne godine, kaže se u saopštenju Republičkog zavoda za statistiku.

Odlaganje Popisa stanovništva, nameće i potrebu da se Popis poljoprivrede, planiran za oktobar 2o21., odloži za 2o22.godinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare