Podrška za šest hotela u Leskovcu

LESKOVAC

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, objavilo je spisak od 314 privrednih subjekata, kojima se odobravaju subvencije za podršku radu hotelske industrije, zbog poteškoća uzrokovanih epidemijom kovida 19. Na njemu je i šest preduzeća iz Leskovca.

Komisija ministarstva je odobrila subvencije za 314 subjekata , što je 60,38 procenata od ukupnog broja podnetih zahteva (520), u cilju podrške poslovanju u uslovima kovid epidemije. Za ovu namenu, država je opredelila 1.241.746.099 dinara, odnosno  10.562.200 evra.

Svakom hotelu dodeljeno je 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici, u dinarskoj  protivvrednosti.Pravo na bespovratnu pomoć ostvarili su kategorisani hoteli u privatnom vlasništvu, sa teritorije 68 lokalnih samouprava.

Na listi je i pet leskovačkih hotela: ’’Bella nella’’, ’’Bavka’’, ’’Bell in’’, ’’ABC’’ i ’’Groš’’, ali su podsticaji odobreni i Preduzeću ’’Tami trejd’ iz Brestovca’, za hotel u Nišu.

Osnovni preduslovi za ostvarivanje prava na podsticaj su da nad privrednim subjektom nije pokrenut stečajni postupak, finansijsko restrukturiranje, niti postupak likvidacije.

Ovu podršku nisu mogli da ostvare objekti u planinskim i banjskim mestima, za koje se računa da su, tokom letnjih meseci imali značajan broj domaćih gostiju, čime su delimično nadomestili gubitke zbog nedolaska stranih turista.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Obicne ruralne kafane
Obicne ruralne kafane
3 godine pre

Bella nella, Bell in i Groš nisu hoteli, vec svadbarske kafane sa sobama za pijane svatove.Ko je tamo spavao sve mu je jasno …