PONOVO PROMENJENA VLAST U VLASOTINCU

 

VLASOTINCE

 

 

Na sednici Skuptine opštine Vlasotince koja je održana večeras na inicijativu   nove koalicije koju sada čine Srpska napreredna stranka , Socijaldemokratska partija  I SPS  za novog predsednika   Skupštine opštine izabran je Miroslav Ranđelović iz SPS-a, a Zoran Todorović dobio je potrebnu većinu glasova za obavljanje dužnosti predsednika opštine.

Predlog za ove odluke potpisalo je trideset dvioje od 45 odbornika. U obrazloženju je navedeno da je dosadašnji predsednik SO Vlasotince Goran Mitić ,, neodgovorno vršio svoju fuinkciju I kršio Poslovnik o radu , tako što je prekidao I odlagao sednice kako bi održao na vlasti , kako je rečeno neregularno izabranog predsednika opšptine Miroslava Ljubenovića I pored činjenice da je to potvrdilo 6 pravosnažnih I izvršnih presuda Upravnog suda,,.

Odbornici, se nisu izjašnjavali o Todoroivićevom postavljenju , već su samo glasali protiv odluke o poništenju rešenja o njegovom razrešenju sa te funkcije koja je poslednji put doneta 20. Juna.

Miroslav Ljubenović , dosadašnji predsednik opštine, inače član Pokreta socijalista, kazao je da o smeni ne može da odlučuje Upravni sud rešenjima, već Skupština I upozorio na činjenicu da se na ovaj način parališe rad lokalne samouprave I zaustavljaju započeti projekti.

Na sednici su razrešeni I članovi nadzornog odbora JP Direkcija za urbanizam I izgradnju, kao I članovi Upravnog odbora Doma zdravlja u Vlasotincu, a u kuloarima su se čula mišljenja da je ovo uvod u smene direktora I ovih ustanova.

Dali će se I kako nastaviti smene rukoviodećih ljudi u Vlasotincu pokazaće se vrlo brzo jer je u najavi nova sednica skupštine koja sada ima prekomponovanu vlast I to osmu po redu u period od 3 godine.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
RABADZIJA
RABADZIJA
8 godine pre

samo neznam koji degenarik moze da smeni trenutnog direktora doma zdravlja,kada je mukotrpnim radom pokrio sva dugovanja predhodnog direktora odnosno direktorice,koja je dovela ustanovu do samog ruba propasti.