Ponovo onkološki konzilijum u Vranju

VRANJE

 

Zdravstveni centar Vranje dogovorio se sa Kliničkim centrom u Nišu da potpisu ugovor o saradnji. To drugim rečima znači da će njihov konzilijum lekara koji je do početka jula dolazio u Vranje zbog onkoloških pacijenata to činiti i ubuduće. Očekuje se da će problem novčane nadoknade za njihov dolazak biti rešen preko Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja, tako da pacijenti koji boluju od kancera što se toga tiče mogu da budu mirni. Pregovori su u toku i problem će uskoro biti rešen u korist pacijenata.

To je za JUGpress rekao upravnik Opšte bolnice u Vranju dr Zvonimir Đorđević.

Mecečno do sada je za dolazak lekara onkologa isplaćivano 175.000 dinara. Ta sredstva je obezbeđivao vranjski Zdravstveni centar, a ne RFZO ili resorno ministarstvo, kako se u javnosti mislilo. Ova zdravstvena ustanova u Vranju nema više novca da i dalje plaća dolazak lekara, tako da od 4.jula onkološki pacijenti iz Vranja i čitavog Pčlinjskog okruga moraju da idu na lekarske preglede u Niš.

„Zdravstveni centar nije bio za to da se ukinu lekarski konzilijumi u Vranju, već da lekari i dalje dolaze iz Niša, jer je to za naše pacijente izuzetno važno kako se ne bi maltretirali, ali para jednostavno nije bilo“ –  kaže Đorđević.
Odluka da onkološki pacijenti na konzilijum lekara idu u Niš, dosta je uzburkala vranjsku javnost. Problem, po rečima dr Đorđevića, biće uskoro rešen.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare