Ponovo aktivirana Kovid 2 bolnica u Vranju, zaražene još 52 osobe

VRANJE

Gradonačelnik i predsednik Kriznog štaba u Vranju Slobodan Milenković izjavio je za JUGpress da su u ovom gradu prema poslednjim podacima zaražene još 52 osobe.

Od tog broja 43 lica pozitivna na kovid 19 su iz Fabrike nameštaja “Dodić”, ostali su njihovi kontakti.

Prisustvo koronavirusa kod novoobolelih, a radi se  o radno sposobnim osobama, potvrđena je u poslednja dva dana.  

“U stabilnom su stanju i svi su hospitalizovani. Od jutros su u toku laboratorijske i rentgen dijagnostike. Oni sa blažom kliničkom slikom, ili koji nemaju simptome, smešteni su u objekat nekadašnje hirurgije. Lica sa težom kliničkom slikom koja imaju visoku temperaturu i početnu upalu pluća su na Infektivnom i Grudnom odeljenju”, kaže Milenković.

On je podsetio da je Fabrika “Dodić” zatvorena još u sredu kada su stigli prvi pozitivni rezultati zaposlenih.

Gradonačelnik Milenković je ovo izjavio nakon sednice Kriznog štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja virusa COVID-19, koji je zasedao u nedelju i u čijem radu je učestvovao i ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević.

Na sednici je odlučeno da zbog novonastale situacije ponovo bude aktivirana Kovid bolnica 2, koja je nedavno zatvorena.

“Na Kriznom štabu je doneta i odluka da se već donete odluke o kontroli rada privrednih subjekata i ugostiteljskih objekata, kao i otvorenih pijaca i dezinfekcije grada dalje pojačaju. Na Kriznom štabu, stručnom radnom telu koje čine lekari, oni koji su direktno u kontaktu sa pacijentima, ministar je dao  instrukcije kako da u tim kriznim situacijama kada se jave iznenadni ekcesi Krizni štab reaguje. Mi smo se saglasili sa tim merama i to ćemo da primenimo, a sastoje se u uzimanju briseva, kontakata”, kazao je gradonačelnik.

Lekari ističu da je virulencija virusa kovid 19 definitivno smanjena i sada se kada su u pitanju oboleli radi o mlađoj populaciji koja nema prateće hronične bolesti, ali svi moramo da budemo odgovorni i da poštujemo sve one mere koje se tiču prevencije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare