Pomozimo Dušanu da ode u Tursku

LESKOVAC

Dušan Todorović(2017) rođen je u Leskovcu kao zdrava beba sa ocenom devet. Nakon četiri meseca života pored visoke temperature počeli su i trzajevi leve strane tela i po deset puta dnevno. Na odeljenju pedijatrije usledila su ispitivanja gde je otkriveno da Dušan ima bakterije u samom centru mozga, krvarenje na mozgu, ciste, upale i infekcije na istom(meningoencefalitis), određena mu je terapija i trzajevi su prestali.

Nakon tri nedelje Dušanu je otkazala leva strana tela i na magnetu glave je utvrđeno da ima Hemaplegiju, tj paralizu jedne strane tela. Mesec dana nakon bezbroj fizikalnih terapija napredak nije viđen i pored toga što je Dušanova majka primetila da ima napade, stalno grčenje mišića, prevrtanje očima, pušten je na kućno lečenje uz zakazanu kontrolu za tri meseca.

Na kontroli nakon tri meseca poslat je na hitni EEG glave gde su mu potvrđeni epileptični napadi koji su posledica Meningoencefalitisa. Kasnije, na Institutu u Beogradu je proveo dva meseca gde su saznali da je tokom trudnoće bi prisutan Citomegalo virus koji nije otkriven tokom trudnoće i koji je nakon porođaja prešao na dete.

Usled ponovne visoke temperature, Dušan je bio u blažoj komi iz koje se nije budio pet dana, i roditeljima je saopšteno da sve sada zavisi od njega. Uspeo je da se izbori iako lekari nisu verovali u to.

Dušan sada sa pet godina života ima napade više puta dnevno, ne pomera levu ruku i levu nogu, ne hoda i ne priča.

Šansa da Dušanu bude bolje postoji u Turskoj i za sada potrebna ispitivanja koja će utvrditi tok lečenja ili operacije kasnije koštaju 10.750e, ali roditelji nisu u mogućnosti da lečenje finansiraju sami, zato mole sve ljude dobre volje da im pomognu u njihovoj borbi!

ZA DUŠANOVO BOLjE SUTRA!

Pomozimo Dušanu:
Uplatom na dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka
160-6000000838286-13, Banka Intesa
Uplatom na devizni račun:
IBAN RS351657010855831-73
Uplatom preko pejpal platforme:
paypal.me/pokrenizivotsrb
Slanjem poruke na broj 3800 (Bilo koja mreža, cena poruke 200.00 RSD)
Svrha uplate: “Dušan Todorović

Omogućeno je i onlajn doniranje preko kartice na našem veb sajtu.
E-doniraj: www.pokrenizivot.com/donacija

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare