Pomoćnik ministra poljoprivrede tvrdi da je voda za stoku na Suvoj planini obezbeđena

NIŠ-GADŽIN HAN

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević   koji je danas posetio stočare na Suvoj planini najavilo je pomoć koja će trajno rešiti problem vode za napajanje stoke i konja. Stada su već nekoliko dana bez vode jer je presušio izvor na kome su grla pila vodu . U ovom trenutku Vojska ponovo dovozi vodu.

 Bogićević  napominje da je Ministarstvo zajedno sa poljoprivrednim stručnim službama preko Udruženja stočara uplatilo finansijska sredstva, tako da će se svakog dana dovoziti od šest do deset cisterni sa vodom.

  

“Zbog nepristupačnog terena samo će vojne cisterne biti u prilici da dovoze vodu”,  kazao je Bogićević koji je naglasio da Ministarstvo radi na tome da ovaj problem bude trajno rešen.

  Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević i direktori Poljoprivrednih savetodavnih stručnih službi iz Niša, Leskovca, Vranja i Pirota sastali su se  radi obezbeđivanja vode za 1.000 grla na Suvoj planini u mestu Rakoš. Ovu akciju podržalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ministar Branislav Nedimović.

                             Za stoku koja je mesecima na ispaši u prethodnih mesec dana dopremana je voda zahvaljujući Vojsci i budžetima opštinama Gadžin Han i Bela Palanka. To je obustavljeno pre šest dana kada su se stočari obratili javnosti za pomoć.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare