Pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević posetio Vranje

VRANJE

U Vranju je boravio pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević sa saradnicima. Oni su se najpre susreli sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem.

U kraćem razgovoru bilo je reči o problemima sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači, kao i o merama koje se preduzimaju kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou, kako bi se pospešio razvoj ruralnih sredina.

„Veliki problem su nesređeni atarski putevi. Trudićemo se da kao ministarstvo u programu za iduću godinu uvedemo pravilnik da opštine apliciraju za njihovo sređivanje“, rekao je pomoćnik ministra Bogićević.

„Bilo bi dobro da lokalne samouprave finansiraju izradu projektno tehničke dokumentacije i reše imovinsko pravne odnose, kako bi bile spremne da apliciraju za sredstva kod ministarstva. Mi smo kao grad u poslednje dve godine uložili oko 70 miliona dinara u komunalnu infrastrukturu u seoskim sredinama“, istakao je gradonačelnik.

Milenković je dodao da će i u budžetu za 2021. godinu, biti planirana sredstva za podsticaj poljoprivrede i seosku infastrukturu.

Pomoćnik ministra Bogićević i gradski većnik za poljoprivredu Nebojša Stamenković nakon toga su održali satanak sa predstavnicima Odeljenja za privredu, ekonomiju i građevinsko zemljište – Sektor poljoprivreda, zatim Poljoprivredno-savetodavne i stručne službe Vranje, kao i registrovanim poljoprivrednim proizvođačima.

Na sastanku se razgovaralo o izradi, praćenju i sprovođenju IPARD programa i Nacionalnog programa za ruralni razvoj za 2020. i 2021. godinu.

Ciljevi sastanka su bili povećanje efikasnosti, unapređenje efektivnosti mera ruralnog razvoja i socioekonomskih aspekata života u ruralnim oblastima, kao i podrška diverzifikaciji ruralne ekonomije i kreiranju uslova za proširenje nepoljoprivredne ekonomije u ruralnim oblastima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare