Pomoćnica ministra za brigu o porodici bila u Medveđi

MEDVEĐA-BOJNIK

Pomoćnica ministra u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Aleksandra Čamagić tokom radne posete opštini Medveđa razgovarala je sa predsednikom opštine Medveđa Nebojšom Arsićem o trenutnoj demografskoj strukturi na teritoriji ove opštine. Čamagić je izjavila da je svako novčano izdvajanje u malim opštinama za porodicu od velikog značaja, ali da je podjednako važna i atmosfera podrške mladim parovima da ostanu u lokalnoj sredini.

„Naš zadatak je da obiđemo sve lokalne samuprave i da nakon toga predložimo set mera koje na koordinisan način, dugoročno i u odnosu na specifičnost sredine, treba da daju očekivani rezultat i doprinesu popravljanju loše demografske slike u Srbiji. Porodici je potrebna podrška svih institucija, posebno u vreme pandemije, kada je dodatno izložena teretu očuvanja zdravlja, kako mentalnog, tako i fizičkog. Podrška porodici, kako je izjavila, ne mora uvek biti finansijska, jer briga o porodici podjednako podrazumeva i stvaranje ambijenta za njeno osnivanje, pa je tako pomoć porodici i otvaranje novih radnih mesta, obnavljanje vrtića i škola, ili briga o starima.“

Aleksandra Čamagić je posetila i opštinu Bojnik gde je sa predsednikom opštine Nebojšom Nenadovićem, Dejanom Stojanovićem, zamenikom predsednika i ostalim saradnicima razgovarala o mogućnosti poboljšanja demografske situacije i primeni mera pronatalitetne politike u opštini Bojnik. Zaključeno je da su neophodna nova radna mesta da mladi ne bi odlazili i da bi se odlučivali da u porodicama imaju više od jednog deteta. Nade se polažu u Agroindustrijsku zonu i dolazak investitora koji bi zapošljavanjem mladih doprineli poboljšanju demografske strukture i zaustavili odliv mladih u veće centre.

„Prijatno sam iznenađena činjenicom da deca imaju obezbeđen prevoz do predškolske ustanove i škole. Pohvalila bih lokalno rukovodstvo i za uvođenje ulične rasvete u selima. Nadam se da će put preko Radana povezati ove regije i doprineti i njihovom ekonomskom razvoju što će sigurno pozitivno uticati i na poboljšanje demografske situacije“ rekla je Aleksandra Čamagić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare