POMOĆ ZA SRBE U KLINI

PRIŠTINA
Ministarstvo za zajednice I povratak u Vladi Kosova otpremio je prvi deo pomoći porodicama koje su se vratile u sam grad Klinu, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

 

Nakon dobijanja informacije da porodice  koje su se vratile u sam grad Klina, nemaju ni minimum uslova za život u stanovima čiji su im ključevi dodeljeni 28. aprila ove godine, Ministarstvo za zajednice i povratak realizovalo je deo svog datog obećanja da će skladu sa svojim mogućnostima ovim pordicama pomoći, navodi se u saopštenju ministarstva.

 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je rekao, da i ako je budžet ministarstva prepolovljen, da će se povratnicima u ovakvim slučajevima uvek izlaziti u susret jer je suštinski važno obezbediti im minimum uslova kako bi oni ostali i opstali na Kosovu.

 

„ Ovo je naša obaveza i naša misija. Sprovodimo ono što često puta govorim, a to je poboljšanje uslova života povratnicima. Nedopustivo je da se neko vrati na Kosovo, a da nema osnovne stvari za život. Znam da i posle ove pomoći porodicama Ralević, Vulić, Marušić, Marković i Milovanović neće biti lako, ali se nadam da će im svakao posle obezbeđivanja osnovnih stvari, ovoga puta u vidu pokućanstva, biti lakše“, rekao je Jevtić.

 

On je obećao da će  i drugi deo pomoći u pokućanstvu u narednim danima biti realizovan.

U ovoj grupi povratnika je šest porodica ali je Miljanu Ćulafiću stan uzurpiran  tako da je status ove porodice i dalje nerešen.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare