Pomoć sigurnim kućama

VRANJE-VRANJSKA BANJA

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, potpisala je u ponedeljak u Beogradu, ugovore za realizaciju projekata u sigurnim kućama, svratištima i prihvalištima za decu.

Projektom je  obuhvaćeno sedam sigurnih kuća, iz Niša, Leskovca, Vranjske Banje, Sremske Kamenice, Sombora, Smedereva i Sremske Mitrovice, prihvatilište za decu i mlade iz Kragujevca i svratište za decu iz Beograda. Ugovori su vredni blizu devet miliona dinara. Glavni cilj konkursa je realizacija projekata za izvođenje radova na objektima za stambeno zbrinjavanje žrtava porodičnog nasilja i dece, u cilju poboljšanja njihovih uslova stanovanja.

„Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, već treću godinu, u ove svrhe izdvaja novac, koji možda nije veliki, možda je simboličan, ali jeste jedna vrsta podrške organizacijama koje čine sve da poprave uslove u sigurnim kućama i ustanovama u kojima borave deca“, rekla je Mihajlović novinarima.

Ona je istakla da su ljudi koji se bave zaštitom žrtava porodičnog nasilja i zaštitom dece heroji koji nisu sami u svojoj borbi, kao što nisu sami ni žene i deca koji su pretrpeli neki vid nasilja.

,,Sve što izgradimo i uradimo materijalno nije dovoljno ako zaboravimo da mislimo na ljude oko sebe. Tek kad ne dozvolimo da ijedna jedina žena ili dete pate, na putu smo da stvorimo uspešnu i modernu zemlju”, izjavila je Mihajlović, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x