POMOĆ “MERCY CORPS” MIGRANTIMA

 

PREŠEVO

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksanadar Vulin i predstavnici međunarodne humanitarne organizacije “Mercy Corps”, posetili su

Danas Centar za prihvat izbeglica u Preševu gde je počela podela platnih kartica  migrantima.

“Mercy Corps” počeo je pilot program koji će trajati dva meseca, tokom kojih će ugroženim migrantima biti podeljeno 1.600 Master Kard platnih kartica.

Vulin je rekao da je ceo projekat vredan 270.000 evra i biće sproveden u naredna dva meseca i davaće se posebno ugroženim kategorijama.

 

 

“Oni taj novac mogu da potroše bilo gde, ali naravno da će najveći deo tog novca biti potrošen kod nas. To je direktna pomoć migrantima, ali i indirektna pomoć našem sistemu. Pored toga, 10 odsto od ukupne vrednosti projekta biće podeljeno socijalno ugroženim porodicama i na tome smo veoma zahvalni ”Mercy Corps”, rekao  je Vulin.

 

Tim menadzer projekta “Mercy Corps” Rebeka Tomson ocenila je da ovakav vid pomoći daje trostruke rezultate.

 

“Prvi je direktno zadovoljavanje humanitarnih potreba izbeglica, drugi je obezbeđenje dodatnog nivoa zaštite migranata u smislu njihove bezbednosti tokom njihovog tranzita kroz Srbiju, a bitan je i treći jer pruža i pomoć lokalnoj zajednici. Pomaže se lokalna privreda, ali i pojedinci. Cilj je da se najveći deo sredstava zadrži u Srbiji”, rekla  je Thompson.

 

Ona očekuje da će “Mercy Corps” i nakon dva meseca nastaviti da pruža pomoć migrantima u Preševu.

 

 

Pored migranata, jedan broj platnih kartica dobiće i građani Srbije koji pripadaju grupi socijalno ugroženih

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare