Pomen žrtvama bombardovanja i ratova devedesetih

VLASOTINCE

Kod spomen obeležja palima za slobodu i čast otadžbine u ratovima 1990-1999.u Vlasotincu je danas, u skladu sa situacijom, obeležena 21.godišnjica od početka NATO agresije na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju. Međusobno udaljeni i u vremenskim razmacima, vence i cveće položile su delegacije Skupštine opštine Vlasotince, SUBNOR-a, Udruženja veterana i drugi. Uobičajenog prijema porodica poginulih nije bilo.

“Opština Vlasotince je i ove godine Centru za socijalni rad uplatila po 30.000 dinara za svaku od porodica poginulih. Nakon procedura koje Centar obavi sa resornim ministarstvom, porodice će dobiti sredstva. Verujem da će to biti u što kraćem roku. Situacija jeste vanredna, ali ne želimo da se ovi ljudi osete zapostavljenim”, rekao je predsednik Skupštine opštine Vlasotince Bratislav Petrović.

Od sedmorice stradalih u periodu od 1990.do 1999.šestorica su život izgubila na Kosovu i Metohiji, tokom bombardovanja. Iz vlasotinačkog kraja tada je bilo mobilisano 1300 žitelja, a 20 njih je bilo ranjeno.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare