Polozaj lokalnih medija sve gori

VRNJACKA BANJA

Polozaj lokalnih medija je sve gori i njihova ugrozenost raste, rekao je danas na Skupstini Poslovnog udruzenja Lokal pres predsednik Upravnog odbora Dragan Djordjevic . On je u detaljnom izvestaju o aktivnostima u cetvorogodisnjem mandatu i ukazao da i dalje postoje velike problemi u nacinu sprovodjenja projektnog sufinansiranja , da nije reseno pitanje ko moze da bude clan komisije za izbor medijskih projekata.

On je ukazao i na probleme sa pripremom i primenom nove Medijske strategije  kao i sa novom uredbom Ministarstva finansija da troskovi stampanja za stampane medije  ne mogu biti sufinansirani od novca koji medij dobija na konkursima za sufinansiranje javmog interesa u medijskim sadrzajima.

,, Najveci troskovi svakog stampanog medija su upravo ovi troskovi i prosto je neverovatno da Ministarstvo finansija donosi ovakvu odluku koja ozbiljno ugrozava lokalne medije,, rekao je Djordjevic.

Predstavnici lokalnih medija, clanice Lokal presa su odlucile da osnuju Klub zena u medijima ,, Zorica Visnjic,, u znak secanja na nedavno preminulu nekadasnju predsednicu Upravnog odbora ovog udruzenja. 

Ova skupstina je izborna i danas popodne ce biti izabran novi Upravni odbor ovog poslovnog udruzenja

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare