Politički predstavnici Albanaca na sastancima u Vašingtonu

BUJANOVAC-PREŠEVO-VAŠINGTON

Troje političkih lidera Albanaca sa juga Srbije , predsednik Partije demokratskog delovanja (PDD) i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi i bivši predsednici opštine Preševo , Ragmi Mustafa, koji je i predsednik Demokratske partije Albanaca(DPA) i Ardita Sinani iz PDD borave u SAD na poziv Američkog kongresa.

Oni su već imali prve sastanke sa američkim zvaničnicima.

“Tokom posete Vašingtonu, zajedno sa potpredsednicom PDD Arditom Sinani i predsednikom DPA Ragmijem Mustafom već smo imali sastanke sa predstavnicima Albansko-američke lige a u Kongresu SAD sreli smo i kongresmenima , emokratama i republikancima”, kaže Kamberi.

Troje albanskih političara sastalo se i sa vođom republikanaca, kongresmenom Kevinom Mekartijem (Kevin McCarthy). Narednih nekoliko dana imaćemo razne sastanke u Predstavničkom domu Sjedinjenih američkih država”, rekao je Kamberi.

“Položaj Albanaca u Preševskoj dolini je tema razgovora na svakom sastanku”, kaže Ardita Sinani.

Zanimljivo je da su na ove sastanke u SAD pozvani samo Šaip Kamberi , koji je na vlasti u Bujanovcu, i Ragmi Mustafa i Ardita Sinani, opozicija u Preševu ali ne i predstavnici albanskih stranaka koje su na vlasti u Prešev i opozicija u Bujanovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare