Politički pokret Metla 2020-Živi zid: Koronu koriste za političku kampanju

SAOPŠTENJE POLITIČKOG POKRETA METLA 2020 – ŽIVI ZID

LESKOVAC

Politički pokret Metla 2020-Živi zid pozvao je u otvorneom pismu građane da poštuju mere medicinskih stručnjaka i mere koje donosi Vlada Srbije, ali da ne dozvolite da bilo koja politika nametne zahvalnost što hodaju zemljom, dišu vazduh i piju vodu!

“Poštovani građani,
Svedoci smo i žrtve velike nesreće koja se sručila na našu zemlju i narod kao i na čitav svet. U borbi protiv korona virusa u prvoj liniji nalaze se medicinski radnici kojima dugujemo veliko poštovanje za trud i lične žrtve koje podnose u toj borbi, u kojoj su pojedini izgubili i svoje živote. Podjednako hvala i pripadnicima vojske i policije kao i radnicima u maloprodajnim objektima, i svima onima koji ćutke, odlučno i bez pogovora rade, omogućivši funkcionisanje zemlje.
Naravno, to radi i Vlada Republike Srbije kao i sam Predsednik države, što im i jeste posao za koji su izabrani i dobili legitimitet. Razlika je u tome što oni to rade sa velikom pompom i besomučnom političkom kampanjom u vreme kad joj to nije. Koristeći medije , kroz lične nastupe, kroz nastupe tzv. političkih analitičara i režimskih novinara, stvaraju lažnu sliku da bi bez njih, a pre svega predsednika države svi stradali od korona virusa.
Uvredljiv je i njihov stav kojim se omalovažavaju angažovanje prethodnih generacija u građenju i stvaranju ove zemlje. Kao da pre njih nije ništa postojalo i kao da svet počinje od kada su oni došli na vlast. Zamislite nezamislivo, da Novak Đoković ide po Srbiji i slika se kako deli sve ono što je poklonio od sopstvenog novca. A svi ti respiratori, maske i ostali medicinski materijal nabavlja se novcem građana Srbije.
I obećanih 100e ispadoše šargarepa na dugačkom štapu. Da li su građani Srbije više poniženi što im se „poklanja“ 100e ili što treba da pišu zahtev da ih dobiju. Hoćemo li ponovo da se delimo na „partizane i četnike“, i da nikada ne budemo sigurni da li smo na pravoj strani.
Poštovani građani, poštujte mere medicinskih stručnjaka i mere koje donosi Vlada Srbije, osudite vređanje ljudi koji pošteno obavljaju svoj posao – ali ne dozvolite da bilo koja politika nametne vašu zahvalnost što hodate zemljom, dišete vazduh i pijete vodu! ” navodi se u saopštenju Političkog pokreta Metla 2020-Živi zid.-

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare