Policija sprečila meštane kojima oduzeta zemlja nije plaćena da priđu premijerki

ČAČAK

Policija je okružila građane koji su protestovali, posle čega su oni zahtevali da tri njihova predstavnika upute pitanja predsednici Vlade, ali policajci im ni to nisu dozvolili, javlja Beta.

Stanovnik Pakovraća Radoš Bojović rekao je novinarima da poslednje tri godine redovno dolazi na sudska ročišta, da ga iznose u kolicima pošto je invalid, ali ročišta se odlažu jer se predstavnici Gradske uprave Čačka, kao druga strana u sudskom postupku, ne pojavljuju.

“Oni namerno opstruišu suđenje i ne dostavljaju informacije o lokacijama čime se ročišta odlažu u nedogled”, rekao je Bojović.

Oko 100 vlasnika zemlje koja se našla na trasi auto-puta Preljina-Požega tužilo je državu jer nisu bili zadovoljni ponuđenom cenom za oduzetu zemllju. Neki od njih su morali da napuste svoje kuće jer su se i one našle na trasi auto-puta.

Meštanin sela Baluga Bratislav Simović rekao je da oni neće odustati od svojih zahteva i da će tražiti sastanak sa predsednicom Vlade Brnabić na kojem će tražiti da se sudski postupci ažuriraju i da sve zemljnišne parcele koje su oduzete za izgradnju auto-puta budu plaćene vlasnicima.

Građani koji su protestovali su nosili transparente na kojima je pisalo “Gradonačelniče, da li biste prodali ar svoje zemlje za 150 evra” i “Samo u Čačku ar vredi 100 evra”, “Kraljevo- 1.600 evra/ar, Trstenik – 1.400 evra/ar, Vrnjačka Banja – 3.000 evra/ar, Kruševac- 2.000 evra/ar, Čačak- 150 evra/ ar”, “Stop pritisku na veštake i na sud”.

Među parolama su bile i “Ne damo metar dedovine za paklu cigareta”, “Zašto od seljaka pravite socijalni slučaj”, “Eksproprijacija jednako otimačina”.

Izvor : Beta

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare