Policija u Leskovcu privela muškarca koji ne pije i nije hteo da duva u alkotest “da se otrezni”

LESKOVAC

Leskovačka policija večeras je privela muškarca čiji su inicijali B.S. koji uopšte ne pije alkohona pića i zbog toga je odbio da duva u alkotest!

Kako JUGpress saznaje saobraćajci su večeras na Niškoj ulici zaustavili ovog leskovčanina i tražili od njega da duva u alkotest.

Kada je on to odbio , uz obrazloženje da uopšte ne pije niti izgleda pijano da nije napravio nikakav prekršaj  i da ne vidi razlog zašto bi duvao u alkotest, policajci su ga priveli u Policijsku upravu.

Kako JUGpress saznaje od očevidaca, njemu je u policiji prećeno da će biti kažnjen sa 100.000 dinara i da će noć provesti u njihovim prostorijama.

Ova mera, prenočište u Policijskoj upravi, se inače primenjuje za pijane vozače da bi se otreznili.

Našim izvorima je nejanso čemu ona služi kod osobe koja uopšte ne pije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Drug Crni
Drug Crni
6 godine pre

Verovatno se ćoveku smučilo od strogoće. Ta policija je počela da se iživljava na svakom koraku. Doneli su zakone koji im daju ogromna ovlašćenja, da samo moraš da savijaš glavu i da ćutiš, a ako malo digneš glavu, onda te po ušima i oni to koriste da svaki drugi dan zaustavljaju, kontrolišu i sprovode strogoću. Nema dana da ne zaustavljaju ljude iz čista mira, ali ne one koje bi trebalo. Tipična robovska država gde krimosi vladaju, a policija ih čuva od običnih građana. Jednom mom poznaniku kome je lik džipom udario auto na Niškoj ulici, čak je policija savetovala da povuče prijavu i da se ne kači sa njim. Posle su mu dolazili na kuću razni da mu prete, a policija se pravi luda. Ej Srbijo.

Suzana
Suzana
6 godine pre

Novinaru, zakon je jasan, ko odbije da se alkotestira tretira se kao da je u alkoholisanom stanju.

Rpn
Rpn
6 godine pre
Odgovori  Suzana

PREZUMPCIJA OPIJENOSTI – Svako je pijan dok se ne dokaze suprotno, a suprotno se dokazuje duvkanjem u alko-test ili analizom krvi. I bilo bi divno da se primenjuje ergo omnes a ne da se raznim lokalcima gleda kroz prste zbog funkcija koje trenutno obavljaju 😀

Retko vozim retko pijem
Retko vozim retko pijem
6 godine pre

Kako da policija zna da on ne pije ako odbija test? Mislim, ne bih da ispadne kako sam na strani policije, ali ipak mislim da on izigrava neku facu koja želi da saopšti: zaboga, pa ja sam taj i taj, svi znate da ja ne pijem.
Epa neznamo, rodjače. Jer ono što važi za mene valjda treba da važi i za tebe i sve nas.

bager
bager
6 godine pre

Postoje i analize krvi ,,ako i to odbije ,,morace kod sudije pod hitno