Policija podnela tri krivične prijave zbog bespravne seče šume

SURDULICA-VRANJE

Policija je u Surdulici zaustavila kamion kojim je upravljao šezdesetogodišnjak i u tovarnom delu pronašla bukovo ogrevno drvo, bez žiga i prateće dokumentacije.

Sumnja se da je on posekao drva u privatnim i državnim šumama i na taj način protivpravno prisvojio oko 122.000 dinara.

Protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, u nastavku akcije na suzbijanju bespravne seče šuma, u odvojenim akcijama, u saradnji sa PU Sombor i PU Vranje, podneće krivične prijave protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo šumska krađa.

Sumnja se da su šezdesettrogodišnjak i šezdesetpetogodišnjak iz okoline Apatina, od aprila do juna ove godine, na katastarskim parcelama u Sonti u vlasništvu JP „Vojvodina šume“ posekli veći broj stabala evroameričke topole, vrednosti 568.428 dinara i na taj način oštetili budžet Republike Srbije za isti iznos.

Protiv dvojice osumnjičenih biće podneta krivična prijava u redovnom postupku Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru.

Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, koja je osnovana po naredbi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, nastaviće da radi na otkrivanju i procesuiranju svih onih koji nelegalnom sečom stabala uništavaju šume i prirodu i zagađuju životnu sredinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare