Direktor zabranio zaposlenima u katastru da razgovaraju sa strankama

BEOGRAD

Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) dobili su dopis od direktora u kojem piše da zaposleni ne smeju usmeno da komuniciraju sa strankama bez odobrenja rukovodioca katastra i da građani moraju da imaju zakazan termin da bi došli na šalter u katastar nepokretnosti, piše danas Nova ekonomija.

“Taj dopis poslao je direktor nižim rukovodiocima sa obavezom da proslede svim zaposlenima. Taj ‘dokument’ nema formu akta jer nije baziran ni na jednom validnom propisu kojim se definiše rad državne uprave i državnih službenika”, rekao je predstavnik Sindikata Nezavisnost RGZ Nebojša Pejčinović.

On je ocenio da je namera da se onemogući bilo kakva komunikacija zaposlenih službenika i stranaka i da se o stanju u RGZ ne iznose informacije,

Pejčinović je dodao da dopis nije samo namenjen radnicima na privremenim i povremenim poslovima već svima, uključujući i državne službenike.

On je naglasio da je za sindikat neprihvatljivo objašnjenje da je u pitanju navodna namera o zaštiti podataka i sprečavanju koruptivnih radnji i ukazao da je zapravo namera da se prikriju krupni strukturni i organizacioni problemi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare