Policajac pronašao novčanik sa hiljadu dolara i vratio ga vlasniku

VRANJE

Oficir odeljenja policije u Policijskoj upravi u Vranju Nebojša Stanojković, u ponedeljak, je u hodniku zgrade gde radi, ispred kancelerije gde se izdaju pasoši i lične karte pronašao novčanik.

U  njemu su bili kompletna lična dokumentacija i hiljadu dolara koje je vratio vlasniku.

Bila je velika gužva i mnogo ljudi je čekalo u hodniku policijske stanice, priča Stanojković.

“U hodniku ispred kancelarije gde se izdaju pasoši i lične karte na fotelji ugledao sam novčanik crne boje. Pitao sam prisutne, da neko od njih nije izgubio taj novčanik, međutim niko se nije javio. I u kancelariji gde se izdaju pasoši i lične karte pitao sam kolegenice i prisutne unutra da li je možda  njihov novčanik, rekli su da nije. Otvorio sam ga izvadio ličnu kartu, video ime i prezime vlasnika, otišao sam do dežurne službe i predao kolegama novčanik”, kaže pošteni nalazač.

Sa kolegama je otvorio novčanik, pored lične dokumentacije u njemu je bilo i 1.000 američkih dolara.  

“Kada smo ga otvoril da vidimo šta ima osim lične karte raznih kartica banaka i zdravstvene knjižice, vozačke dozvole, unutra je bilo i 1.000 američkih dolara.

“Posle dvadesetak minuta došao je vlasnik i predali smo mu novčanik. Zahvalio se prebrojao novac, video da ništa ne nedostaje”, priča Stanojković i dodaje da je to bila njegova dužnost.

“Smatram da bi svaki policijski službenik isto uradio kao što sam i ja. To je jednostavno dužnost svakog građanina da tako postupi, a ne samo policijskog službenika”, zaključuje nalazač.

Stanojković je  Vranja,nac ima 41 godinu, i u policiji je već 16 godina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare