Polaganje prijemnih ispita od 27.juna do 1.jula

NIŠ

Na 14 fakulteta Univerziteta u Nišu počelo je prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih akademskih i integrisanih studija. Prijavljivanje traje do 25.juna, a polaganje prijemnih ispita je od 27. juna do 1. jula, prema rasporedu objavljenom na visokoškolskoj ustanovi. Upis kandidata traje do 15. jula.

Fakulteti dostavljaju Univerzitetu Izveštaj o broju upisanih studenata po studijskim programima i broju slobodnih mesta za drugi upisni rok, Izveštaj o broju upisanih studenata u okviru sprovođenja afirmativnih mera i Konačne rang-liste po studijskim programima, najkasnije do 20. jula 2022. godine do 12. časova.

      Ove godine   indekse će moći da dobije preko 4.340 kandidata od kojih će njih 3.180 studirati kao budžetski studenti. Za samofinansirajuće studente biće 1.160  mesta.

      Broj budžetskih mesta fakultetima Univerziteta u Nišu odobrila je Vlada Republike Srbije, dok broj samofinansirajućih studenata određuju same visokoškolske ustanove.

       Sudeći po dosadašnjoj praksi najveće interesovanje među srednjoškolcima vlada za studije na Filozofskom fakultetu, ali ništa manje srednjoškolci nisu zainteresovani ni za studije na Medicinskom fakultetu.

      U žiži interesovanja budućih brucoša nalaze i  tehnički fakulteti, posebno Elektronski sa čijom se diplomom trenutno najlakše dolazi do posla. Veliko interesovanje vlada i za Mašinski fakultet jer je u pitanju kadar koji je sve traženiji na tržištu rada. I pored toga najviše prijava se očekuje na Filozofskom fakultetu gde po pravilu za jedno mesto na nekim departmanima konkuriše i po tri kandidata.

     Drugi konkursni rok visokoškolske ustanove će oglasiti najkasnije do 31. jula.

      Drugi konkursni rok traje od 1. do 16. septembra. Prijavljivanje kandidata je od 1.do 3. septembra. Polaganje prijemnih ispita je 5, 6. i 7. septembra, prema rasporedu objavljenom na visokoškolskoj ustanovi. Upis kandidata traje do 16. septembra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare