POLA VEKA SKOLE NA HISARU

LESKOVAC

Osnovna škola „Kosta Stamenković“ 16. oktobra obeležila je Dan škole, 50 godina postojanja i rada.

 

Tim povodom u sali Narodnog pozorišta održana je svečana akademija kojoj je, osim sadašnjih upošljenika ove obrazovne ustanove kao i onih koji su u penziji, prisustvovala i načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić, kao i predstavnici makedonske ambasade u Beogradu i bratimljene škole iz Srpskog Miletića.

Naime, ova škola je prva i jedina ne samo u našem okrugu, već i centralnoj Srbiji, uvela učenje makedonskog jezika, za 37 učenika od prvog do četvrtog razreda, rekao je direktor škole Goran Ristić. Škola „Kosta Stemenković“ je akreditovana za dobijanje sertifikata za učenje nemačkog jezika. Učenici ove škole prošle godine bili su gosti škole u Nemačkoj, i očekivala se uzvratna posteta, ali do toga nije došlo zbog krize sa migrantima.

Ristić je govorio i o brojnim nagradama koje su učenici ove škole osvojili u proteklih godinu dana.

Inače, svoj jubilej, 50 godina postojanja i rada, OŠ „Kosta Stemenković“ obeležila je celonedeljnim aktivnostima. Održan je turir u malom fudbalu, koncert učenika i nastavnika u Leskovačkom kulturnom centru, literalni susreti, kao i Dan otvorenih vrata sa kvizom znanja.

Osnovna škola „Kosta Stamenković“ počela je da radi 1965. godine, najpre kao četvorogodišnja škola, sa ukupno osam odeljenja, a status osmogodišnje škole stekla je 1969. godine.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare